Recept Bavarois au chocolat

Receptnaam: Bavarois au chocolat Bron:
Herkomst: Frans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
7 deciliter slagroom
60 gram cacao
150 gram suiker
1 deciliter melk
6 gram gelatine
Bereiding Bavarois au chocolat:

Meng de cacao in een pan met de suiker. Roer er de melk door en breng het mengsel voorzichtig aan de kook. Laat het even zachtjes koken. Week ondertussen de gelatine en voeg ze bij de hete chocolademelk. Roer totdat alle gelatine is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen onder af en toe roeren. Klop 6 dl. slagroom en roer deze voorzichtig onder het mengsel zodra dit gaat geleren.
Schenk de bavarois in een vorm en laat hem opstijven. Klop de rest van de slagroom stijf voor de garnering. Strooi eventueel wat chocoladeschaafsel erover.

Smakelijk eten!


Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!