Recept Roggebrood met knoflook en geitenkaas

Receptnaam: Roggebrood met knoflook en geitenkaas Bron: KLAAS KASMA
Herkomst: Anders Ingezonden door: bertha
Basis: Brood Gewijzigd: 10/24/2005
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
6 eetlepel olijfolie
2 theelepel zout
1 theelepel zwart peper
4 eetlepel blaadjes tijm
30 gram in klontjes boter
250 gram zacht geitenkaas
8 plak roggebrood

Optionele ingrediŽnten:
4 stuks hele bollen knoflook Voeg toe aan boodschappenlijst

Bereiding Roggebrood met knoflook en geitenkaas:

Snijd de bovenkant van de bollen knoflook. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi ze met de helft van het zout, de helft van de peper en de helft van de tijmblaadjes. Zet de knoflookbollen in een passende ovenschaal, bedek ze met klontjes boter en bak ze twintig minuten op 150 graden. Bedek ze met aluminiumfolie en bak ze nogmaals twintig minuten. Laat ze iets afkoelen en wip de, inmiddels zacht geworden, tenen dan met de punt van een mes uit de schil. Bestrijk de plakjes roggebrood met de zachte knoflookpulp. Bedek dit met plakjes geitenkaas. Strooi tot slot de rest van het zout, de peper en de tijm er over.

Gerelateerde recept(en):
Crostini met tomaat
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!