Recept Limoenmousse

Receptnaam: Limoenmousse Bron: internet
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 1/29/2005
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld heerlijk fris 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

LimoenmousseIngrediŽnten:
3 stuks limoen
5 blaadje gelatine
2 eetlepel honing
2 deciliter slagroom
1 verpakking zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 eetlepel zonnebloemolie
50 gram basterdsuiker, wit
Bereiding Limoenmousse:

Tevens benodigd: puddingvormpjes van 1 dl.

In een kom met ruim koud water de gelatine ca. vijf minuten laten weken. Drie limoenen onder koud stromend water goed schoonboenen. De schil van de limoenen raspen. De honing in een kommetje doen en een derde deel van de limoenschil erdoor roeren.
De limoenen uitpersen.
In een pannetje twee eetlepels water verhitten. De gelatine goed uitknijpen, en van het vuur af al roerend in het hete water oplossen. De basterdsuiker en de rest van de limoenrasp erdoor roeren, en vervolgens het limoensap erdoor roeren. Circa tien minuten laten afkoelen, tot het mengsel begint op te stijven.
Intussen de vormpjes dun invetten met de olie.
De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen, en daarna het limoen/gelatine mengsel door de slagroom scheppen en mengen. De aldus verkregen mousse in de vormpjes schenken en afgedekt minimaal twee uur laten opstijven in de koelkast.

OPDIENEN:

De vormpjes enkele seconden in een kom warm water houden. Bordjes erop leggen, samen keren en de mousse op de bordjes laten glijden. De honing eromheen scheppen en het geheel bestrooien met een beetje kaneel.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!