Recept Aardappelen Dijonse stijl

Receptnaam: Aardappelen Dijonse stijl Bron:
Herkomst: Anders Ingezonden door: Administrator
Basis: Aardappels Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Bijgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 kilogram aardappels
1 1/4 deciliter slagroom
3 eetlepel uit Dijon mosterd
Bereiding Aardappelen Dijonse stijl:

Was de aardappels en afhandelijk van de grootte 1x doormidden snijden.
Kook ze in de schil ongeveer 20 minuten, ze mogen net niet gaar zijn.
Spoel ze af onder de koude kraan en pel ze.
Snij de aardappels in plakken van 1cm.
Beboter een ovenschaal en leg de aardappelen er dakpansgewijs in.
Meng de room met de Dijon-mosterd en giet dit mengsel over de aardappelen heen. Leg er hier en daar een klontje boter op.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200C.
En na 30 minuten is het klaar.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!