Recept Zwitserse kaasfondue

Receptnaam: Zwitserse kaasfondue Bron:
Herkomst: Zwitsers Ingezonden door: Administrator
Basis: Anders Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 2

Zwitserse kaasfondueIngrediŽnten:
100 gram gemalen gruyère
100 gram gemalen emmentaler
100 gram gemalen appenzeller
100 gram gemalen vacherin fri bourgeois
2 deciliter wijn wit
1 teen knoflook
1 snufje peper
2 centiliter kirsch
1 snufje nootmuskaat
1 theelepel maizena
1 theelepel citroensap
1 stuks stevig brood, wit
Bereiding Zwitserse kaasfondue:

De fondueplan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook en knijp daarna de teen met de knijper uit.
Doe de wijn in de fonduepan en breng dit tot kookpunt. Voeg daan de 4 soorten gemalen kaas, beetje bij beetje al roerend toe.

Roer in een kommetje de maizena en een scheut van de kirsch doorelkaar.
Breng de kaasfondue op smaak met peper, nootmuskaat en de kirsch. Nagelang nodig voor de dikheid van de fondue doe het mazenamengsel erdoor. Voor een goede binding van de fondue doe het citroensap erbij.

Als de massa mooi glad is, kan je de pan op tafel zetten op een brandend rechaud. Doe tussen het rechaud en de pad een warmhoudplaatje voor een regelmatige warming.
Met stukjes brood lekker eten.
Goede tip voor brood bij de AH heb je pain de campagne (ongesneden), dit is een grijs stevig brood.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!