Recept Zürcher geschnätzeltes

Receptnaam: Zürcher geschnätzeltes Bron:
Herkomst: Zwitsers Ingezonden door: Administrator
Basis: Rundvlees Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

Zürcher geschnätzeltesIngrediŽnten:
4 stuks ongepaneerder kalfschnitzel
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetlepel bloem
2 stuks sjalot
250 gram champignons
30 gram peterselie
30 gram roomboter
1 theelepel citroensap
1 deciliter witte wijnazijn
1 deciliter vleesfond
2 deciliter slagroom
1 eetlepel maizena
Bereiding Zürcher geschnätzeltes:

In kom bloem mengen met peper en zout. Schnitzels in repen van ca 3cm breed snijden en door bloemmengsel scheppen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijnhakken.

Bord voorverwarmen. In hapjespan helft van de boter verhitten. Schnitzelplakjes al omscheppend ca 5 minuten bakken. Uit pan op warm bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Sjalot fruiten. Champignons en citroensap toevoegen en op middelhoogvuur ca 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.

Wijn erbij schenken en onafgedekt op hoog vuur in ca 3 minuten tot helft laten inkoken. Intussen vleesfond, slagroom en maizena goed mengen. Fondmengsel aan champignons toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Vlees toevoegen en geheel nog cca 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveer met rösti en gemengde sla.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!