Recept Foie gras met gecaramelliseerde calvados appeltjes

Receptnaam: Foie gras met gecaramelliseerde calvados appeltjes Bron:
Herkomst: Frans Ingezonden door: Administrator
Basis: Gevogelte Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 8

IngrediŽnten:
400 gram ganzelever
4 stuks Elstar appels, elstar
25 gram roomboter
3 eetlepel bloem
1 eetlepel calvados
Bereiding Foie gras met gecaramelliseerde calvados appeltjes:

Zorg dat de foie gras goed gekoeld bewaard wordt tot het moment van bereiding.
Schil de appeltjes (stevige fris zoete) en steek met een appelboor de klokhuizen er uit. Snijdt de appeltjes vervolgens in schijven van +/- halve centimeter dik. Bak deze op een middelmatig vuur met wat boter goudgeel met een lichte bruining (caramel), besprenkel met wat druppels calvados en zet warm weg.
Snijdt de Foie Gras in stevige plakken van +/- halve cm dikte, bestrooi ze lichtjes met wat bloem en bak ze in +/- 30 seconden aan beide zijden in een koekenpan op matig vuur. (let op, er komt snel veel vet vrij!!). Leg op elk bordje een rondje van appelschijfjes met daarop de gebakken Foie Gras en serveer meteen.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!