Recept Spaghetti met gorgonzola-courgettesaus

Receptnaam: Spaghetti met gorgonzola-courgettesaus Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Pasta Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 snufje zout
300 gram spaghetti
1 stuks courgette
50 gram katenspek
150 gram gorgonzola
2 stuks tomaat
1 verpakking verse basilicum
125 milliliter slagroom
2 eetlepel rode pesto
1 snufje peper
50 gram parmezaanse kaas
Bereiding Spaghetti met gorgonzola-courgettesaus:

In een pan met ruim water en zout, spaghetti koken (volgens gebruiksaanwijzing op verpakking). Intussen courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Katenspek in dunne reepjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren, zaad verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Basilicum in dunne reepjes snijden. Als spaghetti klaar is, afgieten en terugdoen in pan. Erdoor scheppen: courgette, spek, kaas, slagroom en pesto. Afgedekt ca. 5 minuten heel zachtjes verwarmen, regelmatig roeren. Tomaat en basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een salade.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!