Recept Carpaccio

Receptnaam: Carpaccio Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Rundvlees Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk de originele carpaccio 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 6

CarpaccioIngrediŽnten:
700 gram biefstuk
1 stuks eigeel
3 theelepel mosterd
3 eetlepel citroensap
2 druppel tabasco
75 milliliter olijfolie
1 eetlepel room
3 eetlepel kappertjes
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Carpaccio:

Leg het vlees een half uur in de vriezer en snijd het daarna in flinterdunne plakken (of koop kant en klare carpaccio). Verdeel daarna de plakken in een gelijkmatige laag over de borden.

Meng eierdooier, mosterd, citroensap en tabasco in een keukenmachine. Laat de machine aanstaan terwijl u de olijfolie er in een dun straaltje aan toevoegt tot hij volledig is opgenomen. Neem een lekkere milde olijfolie. Doe het mengsel in een kom en klop de geklopte room erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet het mengsel over het vlees en bestrooi met kappertjes.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!