Gang:
Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder
|
|
Recept Vissoep met knoflookbrood |
Receptnaam: |
Vissoep met knoflookbrood |
Bron: |
|
Herkomst: |
|
Ingezonden door: |
Henk Mensinga |
Basis: |
Kanker kaas |
Gewijzigd: |
5/28/2007 |
Gang: |
Jekankermoeder |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Gemiddeld |
|
Bereidingstijd: |
Kanker kaas |
Aantal porties: |
4 |
Ingrediënten: 150 gram prei 150 gram wortel 150 gram ui 150 gram bleekselderij 2 teen knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 1 1/2 liter visfond 500 gram visafsnijdsels 2 blaadje laurier 1 ons peperkorrels 100 gram garnalen 100 gram kabeljauw 100 gram zalm 25 gram roomboterOptionele ingrediënten:
4 stuks steranijs Voeg toe aan boodschappenlijst |
Bereiding Vissoep met knoflookbrood:
Maak de groentes schoon en was ze in ruim koud water. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de groentes en de uitgeknepen knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze even kort mee. Voeg de visfond en de visafsnijdsels toe en breng het geheel aan de kook. Schuim de soep af en voeg de gekneusde peperkorrels, de laurier en de steranijs toe. Laat de vissoep gedurende 2 uur zachtjes koken. Druk de vissoep door een zeef en vang het op in een schone pan. Laat de gezeefde vissoep inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Doorgeven:
Controleer de stukken vis op graatjes en verdeel het in 4 porties. Strooi licht zout en peper over de visstukjes. Stoom deze stukjes gedurende 4 minuten gaar in een stoompan. Breng intussen de vissoep aan de kook en monteer deze met een klontje roomboter. Breng geheel op smaak met zout en peper Verdeel de visstukjes over de borden en schenk hierover de hete soep. Serveer in aparte bakjes de knoflooktoast, rouille en geraspte kaas.
Knoflooktoast: Plakje brood insmeren met olijfolie en een beetje geraspte knoflook en toasten onder de grill
Rouille: Pittige mayonaise op basis van olijfolie en sambal. Zie recept.
|
Gerelateerde recept(en):
Rouille
|