Recept Vissoep met knoflookbrood

Receptnaam: Vissoep met knoflookbrood Bron:
Herkomst: Frans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Vis Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
150 gram prei
150 gram wortel
150 gram ui
150 gram bleekselderij
2 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 1/2 liter visfond
500 gram visafsnijdsels
2 blaadje laurier
1 ons peperkorrels
100 gram garnalen
100 gram kabeljauw
100 gram zalm
25 gram roomboter

Optionele ingrediŽnten:
4 stuks steranijs Voeg toe aan boodschappenlijst

Bereiding Vissoep met knoflookbrood:

Maak de groentes schoon en was ze in ruim koud water. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de groentes en de uitgeknepen knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze even kort mee. Voeg de visfond en de visafsnijdsels toe en breng het geheel aan de kook. Schuim de soep af en voeg de gekneusde peperkorrels, de laurier en de steranijs toe. Laat de vissoep gedurende 2 uur zachtjes koken. Druk de vissoep door een zeef en vang het op in een schone pan. Laat de gezeefde vissoep inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Doorgeven:
Controleer de stukken vis op graatjes en verdeel het in 4 porties. Strooi licht zout en peper over de visstukjes. Stoom deze stukjes gedurende 4 minuten gaar in een stoompan. Breng intussen de vissoep aan de kook en monteer deze met een klontje roomboter. Breng geheel op smaak met zout en peper Verdeel de visstukjes over de borden en schenk hierover de hete soep. Serveer in aparte bakjes de knoflooktoast, rouille en geraspte kaas.

Knoflooktoast: Plakje brood insmeren met olijfolie en een beetje geraspte knoflook en toasten onder de grill
Rouille: Pittige mayonaise op basis van olijfolie en sambal. Zie recept.

Gerelateerde recept(en):
Rouille
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!