Recept Rouille

Receptnaam: Rouille Bron:
Herkomst: Frans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Olie Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 1-10 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 theelepel sambal
1 stuks eigeel
2 deciliter olijfolie
2 teen knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper

Optionele ingrediŽnten:
1 scheut citroensap Voeg toe aan boodschappenlijst
1 eetlepel yoghurt Voeg toe aan boodschappenlijst

Bereiding Rouille:

Doe het zout, peper en het eigeel een kom (keukenmachine). Kloppen totdat het dik is.
Langzaam (!!) olijfolie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen (of de keukenmachine z'n werk laten doen).
Eventueel naar smaak zout / peper / yoghurt / citroensap toevoegen.
Als de rouille dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Het soort olijfolie bepaalt de smaak van het product.
Lekker om te gebruiken bij de vissoep of boulabaisse met knoflookbrood

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!