Recept Tzatziki

Receptnaam: Tzatziki Bron: Internet
Herkomst: Grieks Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 1/31/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 1-10 Minuten
Aantal porties: 8

IngrediŽnten:
1 liter yoghurt
1 stuks komkommer
1 theelepel zout
4 teen knoflook
5 blaadje munt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel peterselie
1 snufje peper
Bereiding Tzatziki:

Leg een theedoek in een grote zeef en giet daar de yoghurt in. Zet deze op een schaal en laat minimaal 8 uur (1 nacht) in de koelkast uitlekken. Gooi het lekvocht weg en doe de dikke yoghurt in een schaal.
Rasp de komkommer boven de zeef en bestrooi met het zout. Laat minimaal een uur uitlekken en druk dan het resterde vocht uit de komkommer.
Doe de komkommer, de geperste knoflook, de in stukjes gehakte munt, olijfolie en de perselie bij de yoghurt en meng deze goed.
Laat de saus een uurtje staan en doe er naar behoefte nog zout en peper bij.
Lekker bij lamsvleels, gehaktspiesjes, of als saus bij de bbq.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!