Recept Cocktail van hollandse garnalen en scampi

Receptnaam: Cocktail van hollandse garnalen en scampi Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Vis Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
16 stuks scampi
150 gram garnalen
2 deciliter cocktailsaus
1 stuks kleine kropsla
1 eetlepel sjalot
1 eetlepel appels, elstar
1 eetlepel basilicum
3 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 snufje zout
1 snufje peper
4 stuks cherrytomaatjes
1 theelepel kerriepoeder
Bereiding Cocktail van hollandse garnalen en scampi:

Maak de de cocktailsaus; voor bereidingswijze en ingredienten zie ander recept.
Maak de dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn, breng op smaak met zout en peper.

Was de sla zorgvuldig, rol de sla blaadjes op en snijd deze tamelijk fijn. Doe ze in een kom en meng de sla met de sjalot, de appel, de basilicum en de dressing.
Verdeel het sla mengsel over 4 coupes en verdeel hierover de Hollandse garnalen. Bestrooi deze licht met gemalen peper uit de pepermolen. Verdeel de cocktailsaus over de garnalen en garneer de cocktails de in 4en gesneden cherrytomaatjes.
Bestrooi ondertussen de gepelde en van darmkanaal ontdane scampi's licht met kerriepoeder en bak deze om en om in een hete koekenpan. Max 2 minuten anders worden ze taai.
Zet in elke cocktail 4 gebakken scampi's met de rug naar boven.
Bestuif de cocktail licht met kerriepoeder, serveer direkt.

Gerelateerde recept(en):
Cocktailsaus
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!