Recept Bearnaisesaus

Receptnaam: Bearnaisesaus Bron: internet
Herkomst: Frans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 2/2/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
2 deciliter wijn wit
50 gram roomboter
7 eetlepel witte wijnazijn
4 eetlepel verse dragon
3 stuks sjalot
2 eetlepel verse peterselie
2 stuks eigeel
1/2 theelepel citroensap
1 snufje zout
4 stuks peperkorrels
Bereiding Bearnaisesaus:

Pel en snipper de sjalotjes. Was de blaadjes dragon, sla ze droog en hak ze fijn. Kook in een steelpannetje de wijn en de azijn met de sjalotjes en dragon, zolang tot het tot een kwart ingekookt is. Roer in een kom de eierdooiers los met zout en cayennepeper en klop er een theelepel boter door. Klop het hete wijnmengsel , afgewisseld met klontjes boter, met kleine beetjes tegelijk door het dooiermengsel. Zeef de ontstane saus in een tweede kom en zet die au bain marie op een laag vuur. Blijf zo lang in de saus roeren to het bindt. Neem dan de kom uit het waterbad, roer er een paar druppels citroensap door en strooi er de fijngehakte peterselie over.
Heerlijk bij gebraden of geroosterd vlees, vis of de barbecue.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!