Recept Bolognese saus

Receptnaam: Bolognese saus Bron: internet
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Gehakt Gewijzigd: 2/4/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld voor lasagne of spaghetti bolognese 
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 6

IngrediŽnten:
400 gram runder gehakt
2 deciliter bouillon
1 deciliter wijn rood
70 gram tomatenpuree
50 gram ontbijtspek
2 1/2 theelepel italiaanse kruiden
2 stuks wortel
1 stuks ui
2 eetlepel olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
1 snufje nootmuskaat

Optionele ingrediŽnten:
100 gram kippenlever Voeg toe aan boodschappenlijst

Bereiding Bolognese saus:

Hak de ui, wortel en bleekselderij heel fijn. Snij ook het spek en de levertjes fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de groenten en het spek even aan. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Bak de levertjes circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon en kruiden toe. Laat de Bolognesesaus circa 30 minuten zachtjes sudderen.
Smelt de boter in een pan. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het een glad gebonden saus is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Wanneer je de saus gebruikt voor lasagne, maar dan 200gram verse lasgane.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!