Recept Kokosijs

Receptnaam: Kokosijs Bron: Internet
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: IJs Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 liter melk
2 deciliter slagroom
200 gram suiker
60 gram dextrose
50 gram eigeel
160 gram gemalen kokos
50 milliliter pina colada
Bereiding Kokosijs:

Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit. Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt. De melk en de room nu gaan verwarmen. De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken. De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier. Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room. Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen. Het geheel terug gieten in de pan. Nu de gemalen kokos toevoegen. Het geheel goed doorroeren. De temperatuur laten oplopen tot 80 - 82°C. en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen. Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden. Dit noemt men pasteuriseren. Hierna de ijsmix zeven de gemalen kokos moet verwijderd worden en terug koelen tot een temperatuur van 20°C. De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6C. Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine.


Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!