Recept Appeltaart

Receptnaam: Appeltaart Bron: moeder
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 9/11/2005
Gang: Taarten Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Moeder's appeltaart 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 8

AppeltaartIngrediŽnten:
300 gram bloem
180 gram roomboter
150 gram basterdsuiker, wit
1 stuks losgeklopt ei
1 snufje zout
100 gram rozijnen
4 stuks goudreinetten
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel citroensap
Bereiding Appeltaart:

Springvorm 24cm.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in lauw water.
Doe de bloem, basterdsuiker, zout en de helft van het losgeklopt ei in een kom. Snijd de boter in blokjes en mix alles met kneedhaken tot het kruimelig is. Doe 2/3 van de mix in de springvorm en druk stevig aan (aan de rand ongeveer 2 cm hoog). De rest met een deegroller uitrollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik. De appels in stukjes snijden en in een kom doen. Besprenkel met citroensap en bestrooi daarna met kaneelpoeder en poedersuiker. Even lekker door elkaar husselen. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze aan de appels toe. Gehele mix in de taartvorm verdelen.
Snijd de plak deeg in strookjes en maak een mooi ruitjespatroon over de taart en doe strookjes langs de rand.
Kwast losgeklopt ei over het ruitjespatroon voor de glans.
In de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!