Recept Pollo Tonnato

Receptnaam: Pollo Tonnato Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Gevogelte Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1/2 stuks prei
1 stuks wortel
1 stuks ui
3 teen knoflook
1 liter kippebouillon
2 deciliter wijn wit
1 eetlepel vers gehakte peterselie
500 gram kalkoenborst
1 stuks eigeel
4 stuks ansjovis
10 gram kappertjes
185 gram 1 blikje tonijn
2 eetlepel olijfolie
1 deciliter slagroom
1 snufje peper
1 snufje zout
1/2 stuks citroensap
Bereiding Pollo Tonnato:

Rol de kalkoenborst op en bind hem op met een touwtje. Snij de groenten groef en zet ze met de bouillon op een hoog vuur. Als de bouillon kook de kalkoenborst erin leggen en 15 minuten koken. De borst in de bouillon af laten koelen.

Voor de saus:
pureer de eidooier, kappertjes, tonijn en ansjovis in een keukenmachine. Voeg de olie langzaam toe.
Voeg daarna 0.5 deciliter van de bouillon toe samen met de slagroom en het sap de halve citroen.
Snij de kalkoenborst in dunnen plakken en serveer het met de saus.
Garneer het bord met een schijfje citroen en een paar kappertjes.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!