Recept Crostini met linzenpuree

Receptnaam: Crostini met linzenpuree Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Brood Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Amuse Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 8

IngrediŽnten:
1 stuks ciabatta
1 deciliter olijfolie
1 stuks blikje groene naturel linzen
1 stuks rood paprika
1 eetlepel truffelolie
1 snufje zout
1 eetlepel vers gehakte peterselie
Bereiding Crostini met linzenpuree:

Snijd de ciabatta in dunne sneetjes. Besprenkel het brood met olijfolie met behulp van een kwastje. Leg de sneetjes ciabatta in de voorverwarmde oven (200°C) gedurende 10 minuten of totdat het brood goudbruin en krokant is geworden.

Linzenpuree:
Was de paprika, snijd ze doormidden en verwijder het groene kapje en de zaadlijsten. Leg de halve paprika's met de bolle kant omhoog, op een bakplaat die van tevoren bedekt is met bakpapier. Rooster ze op 250°C voor ongeveer 12 minuten of totdat hun velletje rimpelig is geworden, met donkerbruine vlekken.

Laat de paprika'even afkoelen en verwijder het velletje. Snijd ze in gelijkmatige repen.
Kook de linzen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder het overtollig kookvocht van de linzen en pureer ze samen met de helft van de gegrilde paprikarepen. Bewaar de andere helft voor de garnering.
Breng de linzen op smaak met een snufje zout en 1 eetlepel truffelolie. Gebruik de linzenpuree om de crostini meet te bestrijken. Garneer met stukje geroosterde paprika en een snufje vers gehakte peterselie.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!