Recept Crostini met tomaat

Receptnaam: Crostini met tomaat Bron: Keizerculinair
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Brood Gewijzigd: 2/6/2005
Gang: Amuse Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 8

IngrediŽnten:
1 stuks ciabatta
1 deciliter olijfolie
3 stuks rijpe tomaat
6 blaadje basilicum
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Crostini met tomaat:

Snijd de ciabatta in dunne sneetjes. Besprekel het brood met olijfolie met behulp van een kwastje. Leg de sneetjes ciabatta in de voorverwarmde oven (200°C) gedurende 10 minuten of totdat het brood goudbruin en krokant is geworden.

Was en snijd de tomaten (verwijder de zaadjes) in kleine stukjes.
Maak de tomatenblokjes aan met olijfolie, zout, peper en kleine stukjes basilicum.
Gebruik de tomatenblokjes om de crostini's mee te bestrijken.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!