Recept Panigazi, bloempannenkoekjes met hartige vulling

Receptnaam: Panigazi, bloempannenkoekjes met hartige vulling Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Anders Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 10

IngrediŽnten:
300 gram bloem
4 1/2 deciliter water
2 theelepel zout
300 gram botersla
250 gram cherrytomaatjes
1 deciliter olijfolie
3 eetlepel balsamicoazijn
1 snufje peper
300 gram pecorino
75 gram zongedroogde tomaten
50 gram rucola
20 stuks plakjes italiaanse vleeswaren
Bereiding Panigazi, bloempannenkoekjes met hartige vulling:

Panigazi:
Zeef de bloem in een kom, doe het zout erbij en voeg al roerend het water toe. Zorg ervoor dat het beslag redelijk vloeibaar is en meng het goed, zodat er zich geen klontjes vormen.

Maak de koekenpan met antiaanbaklaag (testo) goed warm en vet hem in met wat olijfolie.
Doe een paar volle eetlepels beslag in het midden van de warme pan en verdeel het goed over de pan, zodat het de vorm van een flinterdunne pannekoek krijgt. Bak de pannekoek aan een kant lichtbruin en draai hem dan met een spatel, zodat de andere kant ook goudbruin wordt.
Maak minstens 2 panigazi per persoon en bewaar ze op een bord in de oven (50°C).

Vulling:
Rasp de pecorino redelijk grof. Laat de zongedroogde tomaatjes goed uitlekken en snijd ze julienne (=dunne reepjes.
Was en snijd de rucola (alleen de blaadjes zonder steeltjes) in dunne reepjes. Meng de pecorino, de tomaten en de rucola goed door elkaar. Bestrijk de helft van de warme panigazi met dit mengsel. Rol de panigazi op als tortillas.
Vul de andere helft van de panigazi met een paar plakjes finterdun gesneden italiaanse vleeswaren, zoals finocchiona of lardo di Colonnata. Rol ook deze op als tortillas.

Afmaken en serveren:
Maak een dressing met 6 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels balsamicoazijn, zout en peper naar smaak. Halveer de cherrytomaatjes. Leg op ieder bord een plukje botersla en 4 halve cherrytomaatjes. Besprenkel de sla met een paar druppels dressing.
Leg naast de sla 2 opgerolde panigazi, elk van een soort.
Wanneer je een kleiner voorgerecht wil, dan bak je 1 panigzi per persoon en vul de helft met het mengsel en de andere helft met de vleeswaren. Halveer de panigazi en leg op ieder bord een verschillend soort panagazi.
De panigazi kan je ook als amuse maken. Snij de panagazi dan in stukjes van 2 tot 3 centimeter.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!