Recept Courgette koekjes

Receptnaam: Courgette koekjes Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Groente Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Bijgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld frittelle di zucchina 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 6

IngrediŽnten:
1 stuks courgette
75 gram bloem
75 gram aardappelmeel
3/4 deciliter bier
3/4 deciliter water
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
1 theelepel gedroogd of vers tijm
1 deciliter zonnebloemolie
Bereiding Courgette koekjes:

Bereid het frituur beslag: meng de gezeefde bloem, de aardappelzetmeel, het water en het bier goed door elkaar in een kom totdat je een vloeibaar beslag krijgt.
Was de courgettes en snijd ze eerst doormidden en daarna in dunne plakjes (in de lengte). Snijd vervolgens de plakjes in fijne julienne (dunne reepjes) met een scherp mes. Dep de courgettereepjes droog met keukenpapier en zet ze opzij.
Breng de courgettereepjes op smaak met een snufje zout en een beetje vergemalen peper en voeg ze aan het frituurbeslag toe samen met een beetje tijm. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in een pan met hoge randen of in een wok. Als de olie warm genoeg is vul je een lepel met courgettebeslag en laat dat vorozichtig in de olie glijden. Bak zo een paar courgette koekjes tegelijk en laat ze frituren totdat ze mooi goudkleurig zijn geworden. Draai ze een keer, zodat de andere kant ook een kelurtje krijgt. Zodra de koekjes klaar zijn, schep je ze uit de olie met een schuimspaan en leg je ze op keukenpapier om de overtollig olie te doen opnemen. Zet ze apart en houd ze warm.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!