Gang:
Amuse Barbecue Bijgerecht Dessert Drank / Cocktail Hoofdgerecht Lunch Ontbijt Salades Sauzen Snack Taarten Voorgerecht
|
|
Receptnaam: |
Pastadeeg |
Bron: |
|
Herkomst: |
Italiaans |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Anders |
Gewijzigd: |
1/23/2010 |
Gang: |
Hoofdgerecht |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Gemiddeld |
voor spaghetti, lasagne, tagliatelle, ravioli, etc.. |
Bereidingstijd: |
10-30 Minuten |
Aantal porties: |
4 |
Ingrediënten: 500 gram pasta tarwebloem 5 stuks eiOptionele ingrediënten:
1 stuks eigeel Voeg toe aan boodschappenlijst |
Bereiding Pastadeeg:
Leg het meel op een schoon werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de eieren in . Roer met een vork de eieren en het meel geleidelijk door elkaar. Roer het met de vork tot je een deeg hebt dat je met je handen kunt kneden. Kneed het vervolgens goed met je handen tot je een mooi elastisch deeg hebt gekregen.
Is het deeg te plakkerig strooi er nog een beetje pasta tarwe bij en als het deeg te droog is doe er dan nog een extra eidooier bij.
Doe het deeg in boterhamzakje en leg het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Gebruik de pastamachine om vervolgens lasagne, ravioli, tagliatelle, spaghetti of etc. van te maken.
Tip:
Verdeel de baldeeg in 4 stukken. Druk een 1 bal plat en haal het door de pastamachine net zolang tot je de gewenst dikte hebt. Bestrooi de beide kanten van het pastavel met de pasta tarwe bloem, zodat het niet aanelkaar plakt. |
|