Recept Zuurkoolschotel

Receptnaam: Zuurkoolschotel Bron: Marion
Herkomst: Anders Ingezonden door: Marion
Basis: Groente Gewijzigd: 3/7/2005
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
500 gram zuurkool
1 kilogram aardappels
500 gram gehakt
1 scheut ketjap
1 theelepel kerriepoeder
1 stuks banaan
1 scheut melk
Bereiding Zuurkoolschotel:

Verwarm de oven voor op 180gr. Kook de aardappelen en maak er met melk en boter puree van. Zet ondertussen de zuurkool op en kook deze ongeveer een kwartier. Daarna laten uitlekken in een vergiet Wel de rozijnen in lauw water. Doe boter in een koekepan en doe daar de kerriepoeder in. Fruit het even aan en doe vervolgens het gehakt erbij. Rul het gehakt tot het gaar is. Doe er dan een scheut ketjap bij en breng het verder op smaak met eventueel wat peper. Snijd de banaan(en) in stukjes. Vet een ovenschaal in en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal. Daarbovenop de uitgelekte zuurkool. Schik de rozijnen en de banaan over de zuurkool en dek het af met aardappelpuree. Zet dit ongeveer 30 tot 45 min. in een voorverwarmde oven van 180gr.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!