Recept Varkenslapjes in witte wijn

Receptnaam: Varkenslapjes in witte wijn Bron: Marion
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Marion
Basis: Varkensvlees Gewijzigd: 2/24/2005
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Voor het eerst varkenslapjes die niet als schoenzolen smaken 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
500 gram varkenslapjes
1 stuks ui
2 teen knoflook
1 scheut wijn wit
1 scheut melk
Bereiding Varkenslapjes in witte wijn:

Verhit in een braadpan een stevige klont boter en een scheut olijfolie. Bak de varkenslapjes aan. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en eventueel italiaanse kruiden. Of italiaanse kruidenzout kan ook. Giet er ongveer 1,5 glas witte wijn bij. Laat dit 2 minuten koken zodat de alcohol verdamt. Voeg een gesnipperde ui toe en 2 fijngesneden knoflookteentjes. Laat nog even pruttelen en voeg dan een scheutje melk toe. Laat dit alles een uur stoven op laag vuur. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!