Recept Crème Brulee

Receptnaam: Crème Brulee Bron:
Herkomst: Frans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Eieren Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld De klassieker 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

Crème BruleeIngrediŽnten:
6 stuks eigeel
95 gram suiker
1/2 liter room
1/2 liter of vervangen voor room melk
50 gram basterdsuiker, bruin
1 stuks vanillestokje
Bereiding Crème Brulee:

De klassieke crème brulee.

Klop de eierdooiers met de suiker op.

Breng de melk en room samen met het vanillestokje aan de kook en laat het 10 minuten trekken. Voor een nog romiger resultaat kun je de melk vervangen door room, iets meer calorieen, maar heerlijk!

Verwijder het vanillestokje en schenk de warme room al roerend bij het eimengsel.

Giet de crème in 4 potjes (schaaltjes) en gaar ze au-bain-marie 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140°C.

Laat het afkoelen in de koelkast. Bestrooi ze daarna met bruine suiker en brand dit met een brander (heb je geen brander, dan kun je ze ook 2 minuten onder de grill in de oven plaatsen). Doe dit kort voor het serveren zodat de koele creme brulee een warme knapperige toplaag heeft.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!