Gang:
Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder
|
|
Recept Aardappeltruffelgratins |
Receptnaam: |
Aardappeltruffelgratins |
Bron: |
|
Herkomst: |
Je hoere moeder |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Kanker kaas |
Gewijzigd: |
5/28/2007 |
Gang: |
Jekankermoeder |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Makkelijk |
|
Bereidingstijd: |
Kanker kaas |
Aantal porties: |
12 |
 | Ingrediënten: 1 kilogram vastkokend aardappels 125 milliliter room 125 milliliter melk 2 stuks eigeel 1 eetlepel truffelolie 100 gram shii-take 100 gram kaas belegen |
Bereiding Aardappeltruffelgratins:
Extra benodigd: muffinvorm, aluminiumfolie
Voorbereiden (kan dag tevoren):
Oven voorverwarmen op 175 graden. Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden. In schenkkan slagroom met melk en eidooiers mengen. Truffelolie erdoor kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Aardappelschijfjes in kom met slagroommengsel met kaas omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over muffinvormpjes verdelen. Rest van roommengsel over aardappels schenken. Shii-takeplakjes op elk vormpje leggen. Muffins in midden van oven in ca. 30 minuten bakken. Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.
Eindbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden. Gratins (afgedekt met aluminiumfolie) 30. min in oven verwarmen. Gratins uit over nemen en 5 minuten laten afkoelen. Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden. Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen. Op schaal leggen en serveren. |
|