Recept Crème Brulee met citroengras

Receptnaam: Crème Brulee met citroengras Bron: Internet
Herkomst: Frans Ingezonden door: Administrator
Basis: Eieren Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 10

IngrediŽnten:
10 stuks eigeel
1 stuks ei
250 gram fijne kristal suiker
1000 milliliter room
2 stuks vanillestokje
2 stuks citroengras (sereh)
1 stuks sinaasappel
Bereiding Crème Brulee met citroengras:

Splits de 10 eieren. Doe de 10 eidooiers met 1 heel ei in een kom en mix dit samen met de helft van de suiker.

Doe in een pan de room, de andere helft van de suiker, de vanillestokjes (schraap dit ook leeg), de gekneusde citroengras stengels en de rasp van de helf van een sinasappel. Breng het aan de kook en laat het 10 mininuten van de kook af in trekken.
Giet deze mix door het andere eimengsel en vermeng het goed met elkaar.
Giet het geheel door een zeef in een schone kom/pan.
Giet de crème in schaaltjes en gaar ze au-bain-marie 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140°C.

Laat het afkoelen in de koelkast. Bestrooi ze daarna met bruine suiker en brand dit met een brander (heb je geen brander, dan kun je ze ook 2 minuten onder de grill in de oven plaatsen). Doe dit kort voor het serveren zodat de koele creme brulee een warme knapperige toplaag heeft.


Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!