Recept Knoflooksaus à la Hoessein

Receptnaam: Knoflooksaus à la Hoessein Bron: Henk Mensinga
Herkomst: Anders Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 2/27/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk De ouderwetse broodje shoarma Hoessein versie  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1/2 liter mayonaise
4 teen knoflook
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel vers gehakte peterselie
2 theelepel honing
1 theelepel ketjap
6 eetlepel yoghurt
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Knoflooksaus à la Hoessein:

Rooster de knoflook met zout en peper in aluminiumfolie in de oven (10-15 minuten). Pureer hierna de knoflook met de olijfolie met bv. een vijzel. Meng de ketjap, honing en yoghurt erdoor en meng dit geheel met de mayonaise tot een gladde massa. Spatel hierna de fijngehakte peterselie erdoor.

Lekker bij een broodje shoarma en diverse Griekse en Turkse gerechten.

Gerelateerde recept(en):
Mayonaise
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!