Recept Scampi a l'Americaine

Receptnaam: Scampi a l'Americaine Bron:
Herkomst: Amerikaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Vis Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 6

IngrediŽnten:
24 stuks ongepeld en ongekookt scampi
2 eetlepel maisolie
200 gram tagliatelle
1 teen knoflook
1 eetlepel vers gehakt peterselie
50 gram in ringen gesneden ui
5 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel cognac
2 deciliter wijn wit
1/2 theelepel paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
5 eetlepel geslagen slagroom
Bereiding Scampi a l'Americaine:

Voorbereiding
Verhit 1 deel maisolie in een sauspan en bak hierin de uienringen, de fijngesneden knoflook teen en de peterselie zonder dat deze kleuren. Voeg de tomatenketchup, cognac, wijn, paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat dit mengsel inkoken tot circa 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Wrijf de ingekookte massa door een zeef of pureer het geheel tot een gladde massa en vang dit op in een schone sauspan. Bewaar de afgekoelde basissaus afgedekt in de koelkast.

Bereiding
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Verhit het andere deel maisolie in een koekenpan en bak hierin de scampi gedurende 2 minuten.
Verwarm de basissaus en voeg de geslagen room toe. Breng dit mengsel al roerende aan de kook. Voeg de gebakken scampi's toe en houd het geheel warm. (niet te lang, anders worden de scampi's taai).
Verwarm intussen de gekookte tagliatelle (voor verse tagliatelle zie recept pastadeeg) in een stoomplan gedurende enkele minuten. Verdeel de warme tagliatelle over de voorverwarmde diepe borden en schep de scampi's met de saus eroverheen.

Gerelateerde recept(en):
Pastadeeg
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!