Recept Tiramisu

Receptnaam: Tiramisu Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld heerlijke alternatieve versie zonder lange vingers 
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 8

TiramisuIngrediŽnten:
100 gram chocola, wit
4 stuks espresso, shot
1 scheut tia maria likeur
100 gram chocola, puur
180 gram suiker, fijn
4 stuks ei
50 gram gesmolten roomboter
85 gram bloem
30 gram goede kwaliteit cacao
500 gram mascarpone
2 stuks eigeel
100 milliliter vin santo
Bereiding Tiramisu:

Maak eerst de bodem. Oven voorverwarmen op 180 graden (C). Meng 110 gram suiker en de 4 eieren tot het een stevig mengsel is. Voeg de gesmolten boter toe en daarna de gezeefde cacoa en bloem. Doe het mengsel in een bakvorm en zet het 10 minuten in de oven. Verwijder de bodem uit de oven en laat het afkoelen.

Voor de vulling, doe de mascarpone, 70 gram suiker, eigeel en vin santo (italiaanse dessertwijn) in een kom en meng tot het een glad geheel is.

Smelt de witte chocola (au bain marie).

Neem een schaal of vorm waar de tiramisu in gaat. Druk de bodem in gedeeltes (scheuren)onderin de schaal (zorg dat de bodem netjes gevuld is). Schenk de espresso en Tia Maria over de bodem en zorg dat het goed in de bodem trekt. Verdeel de gesmolten witte chocola over de bodem.
Verdeel de mascarpone vulling netjes over de bodem (gladstrijken). Hierna decoreren met cacao (verdelen met zeef). Schaaf tenslotte met de botte kant van een mes wat chocola schaafsel van het blok pure chocola en verdeel dit over de tiramisu.

Eet smakelijk!

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!