Recept Limoncello

Receptnaam: Limoncello Bron: tuinclub.be
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 4/10/2005
Gang: Drank / Cocktail Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk heerlijk aperitief 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 1

IngrediŽnten:
5 stuks biologische citroen
400 gram suiker
1/2 liter water
1/2 liter zuivere (94%) alcohol
Bereiding Limoncello:

De citroenen moeten biologisch zijn met een onbehandelde schil. Te krijgen in bio-winkels.

De citroenen worden eerst gewassen voordat ze voorzichtig geschild worden. De dunne gele buitenkant wordt er met behulp van een dunschiller afgehaald.

De dunne gele schillen worden nu in een fles gedaan (bijv. weckfles). Daarna overgieten met de pure alcohol. Afsluiten en gedurende een week laten trekken.

Na een week een siroop maken van het water en de suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, daarna laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol. Het mengsle moet vervolgens gefilterd worden door bijvoorbeeld een koffiefilter. De gefilterde massa in een schone fles gieten en deze op een donkere koele plaats zetten. Na twee a drie weken is de limoncello op smaak.

De limoncello is ijskoud op z'n best. Salute!

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!