Recept Humus

Receptnaam: Humus Bron:
Herkomst: Midden Oosten Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Voorgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk voorgerecht uit het Midden Oosten 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
400 gram kikkererwten
2 teen knoflook
3 eetlepel tahin (sesampasta)
4 eetlepel citroensap
1 snufje cayennepeper
1 snufje paprikapoeder
1 snufje gemalen komijn
1 snufje zout
2 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding Humus:

Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 3 a 4 eetlepels van het vocht uit het blik, de gepelde teentjes knoflook en de tahin (indien niet te krijgen neem dan ongeroosterd sesamzaad) tot een smeuig mengsel. Roer er naar smaak de citroensap, cayennepeper, paprikapoeder, gemalen komijn en het zout door. Schep de humus in een schaaltje en garneer met wat paprikapoeder en de fijngehakte peterselie. Laat de smaken enige tijd intrekken.
Serveren met (pita)brood, olijven en andere hapjes.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!