Recept Guacamole

Receptnaam: Guacamole Bron: AH
Herkomst: Mexicaans Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Anders Gewijzigd: 4/10/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk de overheerlijke Mexicaanse dipsaus voor o.a. tortillachips. 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 stuks tomaat
1 stuks sjalot
2 stuks rijpe avocado
2 eetlepel limoensap
2 eetlepel zure room
2 eetlepel fijngehakte koriander, poeder
1 snufje zout
1 snufje peper
4 druppel tabasco

Optionele ingrediŽnten:
1 stuks fijngehakte groene peper Voeg toe aan boodschappenlijst

Bereiding Guacamole:

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijdt het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Halveer de avocado's, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Roer het limoensap, de zure room en het sjalotje door de avocadopuree. Schep de tomaat en de koriander erdoor en breng het mengsel met zout, peper en tabasco op smaak. Serveer in verband met verkleuring binnen 1 a 2 uur.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!