Recept Griesmeelpuding

Receptnaam: Griesmeelpuding Bron: Henk
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Anders Gewijzigd: 8/8/2007
Gang: Dessert Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
2 1/2 deciliter melk
2 1/2 deciliter room
100 gram suiker
50 gram griesmeel
2 stuks eigeel
2 stuks eiwit
1 snufje zout
1/2 stuks rasp van schil citroen
1 stuks vanillestokje
1 deciliter saus zwarte bessen
Bereiding Griesmeelpuding:

Bereiding:
Splijt het vanille stokje, schraap het merg eruit en doe het merg en het stokje in de melk. Doe de melk, room, citroenschil en de helft van de suiker in een pan en breng dit aan de kook (niet roeren)
Griesmeel toevoegen en goed roeren.
Geheel gaar laten koken (fijne griesmeel 5 min./ grof 10 minuten) zachtjes blijven roeren.
Eiwitten luchtig kloppen met de andere helft van de suiker (koel bewaren)
Kokende massa zeven en direkt de eidooiers toevoegen (snel roeren)
Eiwitten snel door de hete pudding mengen
Pudding in natgemaakte vormpjes gieten
3 uur laten opstijven en serveren met zwarte bessen saus

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!