Recept Gemarineerde lamsboutlappen voor op de BBQ

Receptnaam: Gemarineerde lamsboutlappen voor op de BBQ Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Lamsvlees Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Barbecue Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld heerlijk met asperges!! 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
500 gram lamsboutlappen
200 gram ui
3 deciliter droge wijn wit
3 eetlepel verse peterselie
3 eetlepel verse kervel
3 eetlepel verse tijm
5 eetlepel olijfolie
3 theelepel paprikapoeder
2 teen geplette knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Gemarineerde lamsboutlappen voor op de BBQ:

1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Vermeng het vlees met alle ingrediënten. Laat het ca. 2 uur marineren, afgedekt in de koelkast.
2. Verdeel het gemarineerde vlees over 4 stukken aluminiumfolie. Sluit het goed af door de onderkant samen met de bovenkant dicht te vouwen en de zijkanten dicht te draaien.
3. Leg de pakketjes op de BBQ en laat het ca. 10 minuten garen.

Lekker met Hollandse asperges en gekookte aardappels.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!