Gang:
Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder
|
|
Receptnaam: |
BBQ spareribs |
Bron: |
|
Herkomst: |
Jekktante |
Ingezonden door: |
Henk Mensinga |
Basis: |
Kanker kaas |
Gewijzigd: |
5/28/2007 |
Gang: |
Jekankermoeder |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Gemiddeld |
yummi yummi! |
Bereidingstijd: |
Kanker kaas |
Aantal porties: |
4 |
Ingrediënten: 2 kilogram spareribs 1 deciliter olijfolie 100 gram bruine suiker 1 scheut van 2 citroenen citroensap 2 deciliter sojasaus 1 deciliter worcestersaus 1 eetlepel cajunkruiden 3 stuks rode ui 7 teen knoflook 1 stuks chilipeper 1 deciliter tomatenketchup 1 scheut whisky |
Bereiding BBQ spareribs:
1. Meng in een kom de olie, 100 gr. bruine suiker, citroensap, sojasaus, worcestersaus,
whisky en cajunkruiden door elkaar.
2. Pel en snipper de uien en 6 tenen knoflook. Verhit een droge koekenpan en rooster de uien op matig vuur ca. 4 minuten.
3. Voeg de knoflook toe en rooster het nog ca. 2 minuten. Voeg de marinade toe, breng het aan de kook en voeg de Spareribs toe. Laat ze ca. 30 minuten pruttelen en daarna afkoelen in de marinade.
4. Maak intussen de saus: pel en snipper een teentje knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en peper. Voeg de ketchup en worcestersaus toe en kook het in tot een saus.
5. Rooster de Spareribs langzaam gaar op de barbecue. Snijd ze los, haal ze door de saus en serveer ze op een mooie schaal.
Lekker met Vlaamse frieten en een groene salade.
|
|