Recept Kipsaté (saté ajam)

Receptnaam: Kipsaté (saté ajam) Bron:
Herkomst: Indonesisch Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Kip Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Barbecue Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Overheerlijk op de BBQ! 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

Kipsaté (saté ajam)IngrediŽnten:
500 gram kipfilet
1 theelepel sambal trassi
10 eetlepel sojasaus
2 eetlepel arachideolie
1 theelepel gemalen laos
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel zoetstof, vloeibaar
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Kipsaté (saté ajam):

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 á 2 cm.
Roer de ingrediënten, behalve de kipfilet, goed door elkaar en roer hier dan de blokjes kip doorheen. Minimaal 2 uur laten marineren en regelmatig even doorroeren.
Doe meteen de satéstokjes in warm water (tegen het verbranden op de barbecue).

Rijg het vlees aan satéstokjes.

De saté kan worden klaargemaakt onder de grill van de oven, op een tafelgrill of op de barbecue. Het vlees is op alle manieren in circa 8 minuten gaar. Regelmatig keren zodat alle kanten bruin worden. Serveren met pindasaus.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!