Recept Varkenssaté (saté babi)

Receptnaam: Varkenssaté (saté babi) Bron:
Herkomst: Indonesisch Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Varkensvlees Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Barbecue Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Overheerlijk op de BBQ! 
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

Varkenssaté (saté babi)IngrediŽnten:
3 stuks varkenshaas
1 theelepel sambal
10 eetlepel sojasaus
2 eetlepel arachideolie
1 theelepel mosterd
1 theelepel ketoembar
1 theelepel gemberpoeder
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Varkenssaté (saté babi):

Snijd de varkenshaasjes in blokjes van 1 á 2 cm. Roer de ingrediënten, behalve de varkenshaasjesblokjes, goed door elkaar en roer er dan de blokjes vlees doorheen.

Doe meteen de satéstokjes in warm water (tegen het verbranden op de barbecue).

Minimaal 2 uur laten marineren en roer regelmatig even door. Rijg het vlees aan satéstokjes.

De saté kan worden klaargemaakt onder de grill van de oven, op een tafelgrill of op de barbecue. Het vlees is op alle manieren in circa 8 minuten gaar. Regelmatig keren zodat alle kanten bruin worden.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!