Recept Suzuki amiyaki soba

Receptnaam: Suzuki amiyaki soba Bron:
Herkomst: Chinees Ingezonden door: Administrator
Basis: Vis Gewijzigd: 5/28/2007
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
175 gram sobanoedels
2 eetlepel plantaardige olie
1 stuks ui, rood
1/2 stuks paksoi
100 gram tauge
2 teen knoflook
2 theelepel sesamolie
2 eetlepel yasai sobadressing
2 stuks 150 gram elk zeebaars
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetlepel sjalot
1 eetlepel verse koriander, poeder
1 stuks limoen
Bereiding Suzuki amiyaki soba:

Pel de rode ui en snipper deze. Maak de paksoi schoon en snijd het blad en de stelen in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Kook de noedels in een pan koken water in 2-3 minuten beetgaar. Giet ze goed af en spoel ze na onder koud stromend water.

Verhit een wok of een koekenpan met een dikke bodem 1-2 minuten op halfhoog vuur tot hij goed heet is en bijna rookt doe er 1 eetlepel plantaardige olie in. Doe er rode ui, paksoi, tauge en knoflook in en roerbak 1 minuut tot alles net werm is, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt. Neem de pan van het vuur.

Schep de groenten met de sesamolie, de yasai sobadressing in een grote schaal door de noedels tot alles goed is vermengd en dek de schaal af met een theedoek.

Bestrooi de zeebaarsfilets met zout en peper. Verhit de koekenpan met een dike bodem en doe de restende plantaardige olie erin. Leg de visfilets op de velkant in de pan en bak ze 2-3 minuten tot ze geheel ondoorschinend zijn. Keer ze en bak ze nog 1 minuut.

Verdeel de noedels met de groenten over 2 kommen en leg er de zeebaarsfilets op. Bestrooi ze met sjalot en korianderblaadjes en geef er partjes limoen bij.

Gerelateerde recept(en):
Yasi sobadressing
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!